Over Ons - Vitroglans

Schoonmaakbedrijf Vitroglans groeit al 18 jaar

Dagelijks rijden er 11 bestelwagens van Vitroglans door de straten van Aalst en omgeving. Het bedrijf is in volle bloei. Nochtans begint het verhaal van Vitroglans heel bescheiden. Zaakvoerder Koen De Decker: “Op een dag zag ik een glazenwasser aan het werk bij mijn ouders thuis, ergens in 1999. En ik dacht: dat wil ik ook doen. Veel buiten bezig, voortdurend contact met mensen. Van zodra ik mijn schooltijd had afgerond, ging ik aan de slag. Van mijn ouders kreeg ik een ladder – toen nog in hout. Van mijn eerste geld kocht ik mijn eigen bestelwagen.”

Ambitieuze Projecten

Koen had zijn timing goed gekozen. In de architectuur van bedrijfsgebouwen nam (spiegel)glas een steeds belangrijker plaats in. Daar won Vitroglans heel snel klanten. Na twee jaar kwam er een tweede bestelwagen bij. Intussen investeerde Koen volop in materiaal en opleidingen. Rubbers van wissers vervangen ze bij Vitroglans elke dag. Microvezeldoeken wassen ze elke dag. Geen strepen, dat is hun motto.

Vandaag is Vitroglans uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf met naam en faam in alle domeinen van de schoonmaak.

Schoonmaak: snelheid, efficiëntie en discretie

Met toonzalen van enkele grote garages bouwt Vitroglans prestige op. Klanten zijn onder de indruk en vragen of ze ook het interieur onder handen willen nemen. Zo komt er al snel nieuw personeel bij, nieuw materiaal, en nieuwe bestelwagens. Koen: “We werken efficiënter dan andere schoonmaakbedrijven en zijn dus sneller klaar. Bovendien garanderen we 7 dagen op 7 een perfecte service – we zijn nooit gesloten. En mijn mensen werken erg discreet, zonder te storen en indien nodig buiten de kantooruren.”

Daken ontmossen

Tijdens het ramen lappen merkt Koen dat veel daken er slecht aan toe zijn. Mosgroei en algen maken de dakbedekking poreus. Koen: “In 2007 volgden enkelen van ons een opleiding voor ontmossen en behandelen van daken. Vitroglans investeerde in een speciale waterinstallatie met warm en koud water, met een pomp waarvan we de druk en het debiet perfect kunnen regelen. We behandelen de pannen ook met milieuvriendelijke enzymen, die de algen opruimen.”

Met de opgebouwde ervaring is het nu tijd om “Dakfacelift by Vitroglans” nog meer aandacht te geven binnen het bedrijf.

Verdere investering in zowel geschoold personeel als materialen en een duidelijke strategie voor“ Dakfacelift by Vitroglans” zijn gemaakt om volgende diensten aan te bieden:

  • Ontmossen van daken
  • Coaten/verven van daken
  • Impregneren van daken
  • Dakgoten reinigen en plaatsen van borstels
  • Reinigen van opritten, terrassen, parkings
  • Gevelreiniging
  • Reinigen van zonnepanelen met osmosereiniging

Osmosereiniging is de toekomst

Grondige kennis en heel degelijk materiaal, dat vormt de rode draad in alles wat Vitroglans onderneemt. Schoonmaken kan iedereen? Vergeet het. Het vergt vakmanschap om een dak of gevel langdurig schoon te houden. Vitroglans gaat ook regelmatig zijn licht opsteken in Nederland, op de beurs ISSA Interclean, de grootste schoonmaakbeurs ter wereld. Daar leren ze de techniek met osmosewater kennen, in 2014. Hun obsessie voor streeploze ruiten krijgt plots een schitterende technologische oplossing die hun efficiëntie nog verhoogt. Koen: “Osmosewater kan je zo laten opdrogen, zonder wissen. Het resultaat is subliem. We bereiden ons eigen water in ons magazijn in Aalst, via drievoudige filtering. We nemen zo’n 700L tegelijk mee naar klanten. Daarmee kunnen we makkelijk een oppervlakte van 600m2glas of bv. 500 zonnepanelen reinigen. Vaak van op de grond, want met onze hulpstukken in carbon kunnen we tot 18m hoog gaan en tot 140m ver zonder onze aanhangwagen te moeten verplaatsen.” Zonnepanelen? Jazeker, ook dat is intussen een service geworden van Vitroglans. Het gaat snel voor dit bedrijf in topvorm.

timeline-img1
1999

Het idee ontstaat!

Zaakvoerder Koen De Decker: “Op een dag zag ik een glazenwasser aan het werk bij mijn ouders thuis, ergens in 1999. En ik dacht: dat wil ik ook doen.”

Uw dak laten ontmossen
2007

Ontmossen en behandelen van daken

In 2007 volgden enkelen van ons een opleiding voor ontmossen en behandelen van daken. Vitroglans investeerde in een speciale waterinstallatie met warm en koud water, met een pomp waarvan we de druk en het debiet perfect kunnen regelen. We behandelen de pannen ook met milieuvriendelijke enzymen, die de algen opruimen.

1713f747-07f7-4d45-b3af-0c9d501688a7
2014

Osmosewater

Vitroglans gaat ook regelmatig zijn licht opsteken in Nederland, op de beurs ISSA Interclean, de grootste schoonmaakbeurs ter wereld. Daar leren ze de techniek met osmosewater kennen, in 2014. Hun obsessie voor streeploze ruiten krijgt plots een schitterende technologische oplossing die hun efficiëntie nog verhoogt.

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij zijn actief in regio: Aalst, Affligem, Asse, Denderleeuw,  Ninove, Lede, Wetteren, Dilbeek, Ternat, Zottegem, Brussel, Gent, Groot-Bijgaarden, Halle, Herzele, Lennik, Erpe-Mere, Dendermonde, Merchtem, Erpe-Mere, Londerzeel, …

 

CONTACTEER ONS

Heb je een vraag over onze diensten of wens je een offerte op maat? Contacteer ons gerust voor meer info!

Menu
Bel ons
Koen De Decker
0479 334 569
Sluit